luni, 4 septembrie 2017

Despre blogurile de beauty şi fashion din România

DOLL FACE  -  Nu e usor nici sa pozezi :)
Am început acest blog de puţină vreme, este o dorinţă mai veche de-a mea, dar care nu a fost pusă până acum în practică. În anul 2013 am avut o tentativă de a scrie pe un blog (tot de beauty) însă am renunţat, cred că nu mi-am dorit suficient de mult sau nu am fost suficient de motivată. Însă în prezent lucrurile pentru mine stau cu totul altfel. Am urmărit multă vreme activitatea bloggeriţelor de fashion şi de beauty din România şi am observat că lucrurile au luat amploare (din fericire) în ultimii doi ani, cu precădere anul acesta. S-a întâmplat acest lucru datorită investiţiilor companiilor de beauty şi fashion pe piaţa din România, care pentru acestea este o piaţă în continuă creştere, şi plină de oportunităţi. Foarte multe companii şi-au făcut apariţia în ultimii doi ani pe piaţa noastră. Unele dintre ele au avut campanii agresive cum ar fi de exemplu NYX, care mi-a făcut o mare bucurie că a apărut şi la noi şi sper să şi rămână ; personal am crezut că nu este real, pentru că nici nu visam că vor apare şi la noi. Dar se pare că noi companii curtează piaţa românească, probabil potenţialul nostru este în creştere iar aceste firme îşi doresc să ne vândă şi nouă creaţiile lor. Eu nu pot decât să mă bucur că avem şi noi parte de aşa ceva în România, iar acum am aspiraţii mari. În primul rând în ceea ce priveşte blogul meu sau evoluţia mea personală, şi în al doilea rând mi s-ar părea un vis devenit realitate dacă şi noi, la fel ca şi americanii, am putea returna cosmeticele pe care le-am folosit pe noi şi care nu ni se potrivesc, primind înapoi banii pe care i-am cheltuit pe acele produse nefolositoare nouă personal. Dacă mi-aş primi banii înapoi pe produsele care nu mi se potrivesc, este firesc că aş avea mai mulţi bani la dispoziţie să-mi achiziţionez produsele care într-adevăr mi se potrivesc fără să mă usture la buzunar. Deocamdată cred că rămâne la stadiul de vis acest lucru, dar să nu uităm că a venit Nyx la noi în România, şi dacă a venit Nyx aici…cine ştie…poate ar fi posibilă şi realizarea acestei dorinţe cu returnarea cosmeticelor folosite. Între blogurile noastre din această nişă de beauty, există diferenţe care uneori sunt foarte mari. Sunt bloggeriţe care au deja o întreagă echipă de oameni care se ocupă de ele.
Au fotografi în echipa lor, sau colaborează cu cei mai buni fotografi, sau cel puţin cu fotografi de notorietate din Romania. Desigur că se munceşte foarte mult chiar dacă există un ajutor din partea echipei lor. Este cu atât mai serioasă activitatea acestora cu cât au responsabilitatea de la plăti salariile angajaţilor lor.
Adică au o mică industrie în spate, care le ajută foarte mult în ascensiunea lor (bărbaţi nu prea avem noi în domeniul acesta încă, dar cine ştie… poate vor veni din urmă), şi sunt bloggeriţe care au un blog micuţ şi se ocupă de absolut tot ce ţine de acel blog. Acestea reprezintă marea majoritate la noi. Apropo există bloguri necorectate din punct de vedere al limbii romane (sau al limbii engleze pentru că multă lume scrie în ambele limbi în ciuda faptului că nu stapâneşte bine limba engleză) dar nu vreau să dau nume, pentru că nu sunt hater şi nu vreau să deranjez pe nimeni. Însă am observat de multe ori greşeli majore, care nu ţin de neatenţie, ci de neştiinţă. Şi aş vrea sa le « taxez » mai mult însă atâta timp cât jurnalişti de-ai noştri cu diplomă fac greşeli cât ei de mari, cum aş putea să lovesc în bloggeri, care în marea lor majoritate nu trăiesc din blogul lor, ci au joburi full-time şi îşi găsesc puţin timp să-şi « ţeasă » articolele pentru blog. Şi e de muncă, nu glumă, asta pot să certific eu acum, când am început să scriu constant articole pe blog… nu se dă la cazma, nu se sapă şanţuri şi nu se dă nici cu mătura pe blog, dar este vorba despre o muncă de gândire, de documentare, este vorba despre inteligenţă şi multă multă organizare. Şi timp…ohooo…de mai mult timp am avea nevoie cu toţii, întotdeauna, dar din păcate nu se găseşte de cumpărat la Mall. Scriu oricum cu multă plăcere şi dedicaţie, şi mă relaxează mult. Şi mă bucur mult când văd că-mi comentaţi articolele şi-mi puneţi întrebări legate de articol. Vă urez lectură plăcută şi e super că am început deja să adun pe blog, nu doar fete care se îngrijesc dar care demonstrează că sunt şi inteligente prin comentariile pe care mi se lasă la articole.  Vă mulţumesc şi sper sa ma citiţi in continuare !