TO DO LIST pentru 2019 sau planurile pe care ni le facem la începutul fiecărui anTO DO LIST pentru 2019 sau planurile pe care ni le facem la începutul fiecărui an

Un an nou fericit !
La multi ani !

Nu pot să nu constat în fiecare zi de 1 ianuarie, o anumită vibraţie a zilei, cum ar spune Neti Sandu. Ziua de 1 ianuarie are ceva magic. Mai întâi în felul în care debutează: cu artificii, sărutări şi voie bună şi cu mahmureala de după somn, sau dacă nu e mahmureală cu siguranţă este un pic de ameţeală îmbătată în fericirea şi speranţa că anul următor va fi mult mai bun, mult mai uşor de suportat şi mult mai îmbelşugat (în ordinea asta). Cu toate că este deja un obicei format al persoanelor aflate în segmental meu de vârstă (35) să-şi facă un plan elaborat al anului care va urma, în opinia unora această practică ar fi ceva banal, nerealist şi plin de vise. Ei bine de data aceasta prefer să fiu acest [Gică Contra] care şi-a făcut deja planul pentru 2019 (încă de la începutul lunii decembrie).
     De ce ?
    Pentru că aşezându-mi pe hârtie scopurile, gândurile, visele, speranţele şi aşteptările de la propria persoană, mă întăreşte şi mă determină să sper mai mult şi să acţionez mai mult, ba chiar mă şi disciplinează. Cea mai mare satisfacţie o am atunci când duc la bun sfârşit sarcinile şi ţelurile pe care mi le-am propus tot eu pentru mine. Este o motivaţie extraordinară care mă poate ghida să adaug noi scopuri şi în final realizări. TO DO list-ul din 2019 îmi dă o forţă şi o convingere că eu îmi conduc propriul destin şi nu mă las condusă de evenimentele din jur sau de alte persoane. Este pură libertate, şi recomand oricui să încerce. Voi v-aţi făcut un plan scris pentru 2019? 
  


Comentarii