Cu ce personaj din Sex And The City (Totul despre sex –traducerea în limba română) te identifici?Cine nu a auzit de serialul Sex And The City, cu siguranţă nu face parte din generaţia milenarilor. Orice milenar a văzut măcar un episod din acest serial dacă nu chiar toate episoadele cum este şi exemplul meu.
Acest serial încă mă captivează şi mă relaxează deşi a fost filmat din anul 1998. Femeile în special se simt atrase de vestimentaţia actriţelor (branduri de lux şi piese haute couture), de poveştile lor încurcate de viaţă şi presărate când cu o singurătate copleşitoare, când cu tot felul de relaţii pasagere cu bărbaţi, şi chiar cu femei, care mai de care mai picante. Serialul atrage încă privitorul, chiar şi în 2019, pentru că aceste femei sunt îndrăzneţe, puternice şi sigure pe ele, femei aflate în floarea vârstei, între 35 şi 45 de ani, necăsătorite (fete bătrâne dacă ar fi să luăm în considerare concepţiile unor femei de la ţară).
Cele patru dive transmit putere femeilor şi încrederea că pot să realizeze în viaţă absolut orice îşi doresc.
Personajele sunt diferite însă au şi puncte comune. Când eşti sigură că te identifici cu unul anume, realizezi că ai trăsături clare şi de la alt personaj. La un moment dat te poţi regăsi în toate. Cred că cel mai greu ne putem identifica cu Samantha deşi toate am vrea să fim ca ea.
Samantha este foarte independentă, are propria companie de publicitate, deţine propriul apartament în New York, are relaţii în lumea bună, este o devoratoare de bărbaţi şi exclude relaţiile serioase din viaţa ei deşi are parte şi de aşa ceva. Latura ei ultra libertină prin care se raportează la bărbaţi este cea cu care ne identificăm mai puţin noi restul femeilor, deşi multe dintre noi tare am vrea să putem avea aventuri pasagere fără sentimente, doar bazate pe sex ca barbaţii (şi implicit ca Samantha) dar nu prea ne-ar ieşi căci nu stă în firea feminină aşa ceva, noi fiind mai sentimentale de fel şi mai implicate emoţional.
Charlotte este o femeie delicată şi romantică dar care raportat la o femeie pudică şi ea ar fi tot un fel de Samantha dar mai puţin sălbatică atunci când vine vorba despre relaţiile sexuale cu bărbaţii. Ea este cea care ştie foarte clar cum va arăta viitorul ei, îsi doreşte să se căsătorească cu un bancher de investiţii, să crească copii şi să se ocupe de grădinărit, de gătit şi de îngrijirea familiei. Deşi are o carieră în lumea artei, este oricând gata să renunţe la ea pentru o viaţă de familie împlinită.
Miranda este avocat  asociat la un birou de avocatură, este cea mai hotărâtă din punct de vedere al carierei, şi personajul care suferă cele mai multe transformări pe parcursul serialului. Ȋn primele episoade este mai rigidă, chiar şi vestimentaţia ei este aşa, exclude ideea unei familii sau relaţii, caută doar relații pasagere şi de distracţie punând pe primul plan cariera, respinge ideea de a se cupla cu un tip care nu are o carieră la fel de înfloritoare ca a ei, de aceea îl şi respinge la început pe Steve ca şi potenţial partener, deşi ulterior trecând prin diversele transformări de personaj se convinge că îl iubeşte cu adevărat, iar alţi factori (copilul), o trezesc la realitate şi îi arată că viaţa este mult mai mult decât ceea ce a proiectat mintea ei.
Multe persoane se identifică cu Miranda datorită ambiţiei acesteia, caracterului puternic şi hărniciei.
Personajul principal al filmului este Carrie Bradshaw care adună în jurul ei celelalte personaje. Ea este cea care narează întregul serial. Are profesia de jurnalist şi scrie un articol într-un ziar celebru din NewYork, în care adună întâmplări din viaţa prietenelor ei şi propriile experienţe de viaţă. Toate greşelile lor şi trăirile sunt descrise în acel articol, Carrie devenind un fel de vedetă locală datorită articolului ei din ziar. Pasiunea ei pentru pantofi versus neglijenţa faţă de propriul spaţiu locativ o maturizează indicându-i că moda chiar dacă ne face viaţa mai frumoasă, ne poate ruina şi aduce în stradă fără un acoperiş deasupra capului, problemă în faţa căreia se va afla şi Carrie chiar dacă are aproape 40 de ani.
Carrie la fel ca şi Samantha nu are instincte materne iar gândul său de viitor implică o viaţă glamour alături de soţul ei John Preston, Mr. Big.

Cele patru femei sunt de tipologii diferite dar fascinante. Unele dintre noi descoperă că se aseamană cu Charlotte, fiind romantice ca ea sau dorindu-ne să devenim mame cu orice preţ, altele am putea descoperi că suntem precum Carrie, înconjurate de lucruri frumoase estetic, modă, pantofi, că poate suntem la fel de visătoare ca şi ea sau îi judecăm pe alţii uneori la fel ca şi ea.

Dacă mă analizez puţin, pe la 20 şi ceva de ani, când nu aveam prea multe griji şi probleme am fost şi eu visătoare ca şi Carrie şi poate la fel ca şi ea nu am ştiut întotdeauna ce îmi doresc de la viaţă, însă acum, la 30 şi ceva de ani ma simt mai aproape de Miranda, care încearcă să împace viaţa de familie cu cariera şi care ia decizii ţinând cont şi de nevoile celor din jur.
Voi aţi urmărit acest serial?
Cu care dintre cele patru femei vă identificaţi mai mult?Comentarii