Treceți la conținutul principal

Sunt egoistă pentru că îl iubesc pe Dumnezeu


Trăim o perioadă în care tot mai mulţi oameni din jurul nostru nu par a fi interesaţi de Dumnezeu sau sunt interesaţi de subiectul Dumnezeu doar ca să susţina sus şi tare pe reţelele de socializare că nu ar exista Dumnezeu, şi că toţi cei care cred în Dumnezeu ar fi proşti şi incapabili de a se descurca în viaţă, că aceia (destul de mulţi) ar fi îndoctrinaţi şi lipsiţi de intelectualitate.
Tocmai cei ce susţin că nu-l iubesc pe Dumnezeu sunt cei care atunci când dau de necaz spun: "Doamne ajută!" Instinctiv mulţi oameni fac asta, deşi ei spun că sunt atei. Cât de atei sunt? Doar ei ştiu…
Este atât de greu să lupţi cu ei, chiar dacă vii cu argumente clare din Biblie, încât te marchează, îţi vine să renunţi la lupta de a convinge oamenii, care sunt beneficiile în a alege să-l iubeşti pe Dumnezeu. Pe la 20 de ani (acum am 36) încercam să conving pe oricine că Dumnezeu există şi că merită să fii credincios. Argumentele mele au fost de atâtea ori respinse cu contrargumente încât sinceră să fiu am obosit să continui cu explicaţiile şi am renunţat, mereu am rămas cu un gust amar după o astfel de dispută. Atunci am realizat că lupta aceasta de a convinge un ateu îţi dă stări de dezamăgire şi chiar milă la un moment dat pentru că observi că acel om nu se lasă ajutat, tu vrei să-i deschizi o portiţa spirituală însă el /ea refuză cu vehemenţă, ba mai mult, îţi dă nişte contrargumente cu atâta convingere încât te face să crezi că nu-l (nu o) vei putea convinge în veci.

Eu am ales să fiu egoistă, pentru că prin acest egoism îmi arăt iubirea faţă de propria persoană. Mă iubesc atât de mult pe mine, încât am ales (pentru că este o alegere), să-l iubesc pe Dumnezeu.

Sunt egoistă pentru că atunci când am nevoie să-mi alin suferinţa îmi imaginez că Dumnezeu este cel mai bun prieten al meu, care pe lânga faptul că mă ascultă oricând, pentru că-şi face oricând timp pentru mine aşa cum ar trebui să facă un prieten adevărat, mă ajută să-mi descarc suferinţa şi temerile, mă îndrumă, prin gândurile pe care mi le trimite, să-mi găsesc drumul şi rezolvarea şi mă scuteşte de drumuri la psiholog.

Sunt egoistă pentru că mă bazez pe Dumnezeu pentru toate aceste lucruri, şi că astfel îmi rezolv problemele minţii mult mai uşor decât dacă aş discuta cu un psiholog care pe lângă faptul că trebuie să fie plătit poate nici nu reuşeşte să mă ajute aşa cum ar trebui şi îmi pierde şi timpul preţios de care aş avea nevoie să-mi rezolv problemele, până la urmă şi psihologul este şi el tot un om.

Sunt egoistă pentru că vreau să-l păstrez pe Dumnezeu în inima mea, nu vreau să-l împart cu nimeni mergând la popi pentru intermedierea mea cu Dumnezeu, nu merg să aprind lumânări ca să simt vreo privire răutăcioasă, sau să văd cum se judecă unii pe alţii şi cum regulile din biserici stabilite de popi şi de babe îmi pun o barieră înca din prag, înainte să intru în biserică.
Sunt egoistă pentru că vreau să-l simt eu singură pe Dumnezeu nu vreau să mi-l bage popa în suflet cu forţa.

Da, sunt egoistă pentru că nu am nevoie să mă pierd şi să mă înghesui în mulţimea de mirosuri şi discuţii interminabile care nu au nicio legătură cu Dumnezeu ci cu ce a mai făcut vecina sau fata vecinei, la coadă la pupat de moaşte. Precizez că nu am stat niciodată la o astfel de coadă, însa am trecut într-o dimineaţă pe lângă coada care se formase la pupatul moaştelor Sfintei Parascheva, pe Dealul Mitropoliei în Bucureşti, şi nu mi-am dorit nicio clipă să mă asociez cu acea puzderie de oameni chinuiţi de propria neştiinţă şi naivitate. Simt milă pentru ei, să-i ajute Dumnezeu dacă tot îi vede că se chinuie, dar aş vrea să le dea şi puţină minte sau să le trimită în cale oameni care să le deschidă şi lor ochii.

Sunt egoistă pentru că în ciuda atâtor citate motivaţionale pe care le-am citit şi a tuturor TedTalks de pe youtube, tot Dumnezeu mă inspiră şi îndrumă, tot de la El învăţ ce trebuie să fac în viaţă.

Sunt egoistă pentru că vreau să-mi fac propria părere despre Dumnezeu şi divinitate, nu să mi-o insufle alţii, vreau să stau eu în biserică sau la mine acasă linistită, şi să mă conectez fără să fiu întreruptă.

Sunt egoistă pentru că vreau să menţin legătura mea cu Dumnezeu, care de multe ori a fost întreruptă tot din cauza mea, pentru ca noi şi numai noi suntem responsabili pentru cursul vieţii noastre.
Sunt egoistă pentru că vreau ca şi copiii mei să creadă în Dumnezeu şi să-şi creeze singuri liantul între ei şi divinitate.

Sunt egoistă pentru că ori de câte ori am nevoie de ajutor şi de un sfat, mă întorc tot la Dumnezeu.
Sunt egoistă pentru că atunci când nu mă simt iubită de oameni, mă întorc către Dumnezeu ştiind că el oricum mă iubeşte şi deci nu sunt chiar neiubită, de fapt mă iubeşte cineva. Ştiu că oamenii care nu se simt iubiţi sunt cei care intră în depresie şi de obicei cei care fac depresie nu-l au pe Dumnezeu în suflet.
Credeţi ca am enumerat suficiente argumente pentru care îl iubesc pe Dumnezeu ?
Daca toate aceste argumente înseamna egoism, atunci aleg să fiu egoistă?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât de greu este să fii traducător şi în special traducător de limba engleză ?Cu ce se poate confrunta un traducător şi ce "surprize" ar putea să apară?

A fi traducător nu este deloc dificil dar este nevoie de multă experienţă, de multă răbdare, lucruri care se acumulează şi se educă în timp. Încă de la început, de pe băncile şcolii trebuie să realizezi că într-adevăr ai un talent pentru limbile străine. În cazul în care nu consideri că eşti talentat cel mai bine ar fi să renunţi, oricât de dur ar părea. Fără talent nu se poate face nimic în acest domeniu. Automat faptul că ai talent te propulsează către a învăţa mai mult, mai multe limbi străine sau mult mai multe lucruri în legătură cu limbile pe care deja le cunoşti. Traducătorul începe să studieze lucruri noi şi adaptate la economia şi societatea actuală. De aici porneşte drumul traducătorului care trebuie să fie pregătit să facă faţă unei concurenţe dure, in special dacă vorbeşte o limbă de circulaţie internaţională cum ar fi limba engleză de exemplu care se studiază peste tot şi pe care toată lumea are impresia că o cunoaşte, chiar şi clienţii care îşi dau documentele la tradus

Câţi bani câştigă un traducător?

Aceasta ar fi întrebarea cheie! Problema se pune cât câştigă un traducător pe lună sau pe an căci la fel ca orice alt freelancer, un traducător nu poate să ştie cu exactitate ce proiecte va primi în perioada următoare, poate doar să estimeze acest lucru, în cazul în care aşteaptă proiecte de la nişte clienţi stabili pe care i-a contractat în timp şi de care este 100% sigur, deşi totul este relativ. 6 factori generali care contribuie la un câştig semnificativ ! Câştigul lunar al traducătorului poate varia în funcţie de: 1. limba straina pe care o cunoaşte; 2. experienţa în domeniul sau domeniile în/din care traduce; 3. disponibilitatea pe care o are, timpul pe care îl poate aloca traducerilor; 4. publicitatea pe care şi-o face singur sau cu ajutor; 5. ajutorul de care poate dispune, în sensul că poate lucra în echipă cu alţi traducători pentru a putea obţine proiecte mai mari şi de lungă durată şi desigur mai bănoase; 6. materialele ajutătoare, programele

De ce să nu îţi bârfeşti partenerul de viaţă în public !

Titlul ar putea suna ca o poruncă daca ar exista <<Cele 10 porunci >> şi pentru căsătorie sau relaţii. Nu îţi poţi jigni partenerul în public. De ce? Nu pentru că îl poţi face să sufere, deşi o faci, ci pentru că prin jignirea pe care i-o aduci (critica facută în mod public), denigrezi relaţia în care te afli în mod voluntar (atenţie VOLUNTAR), deci neobligat de nimeni. Chiar dacă avem motive întemeiate să nu ne placă partenerul nostru din anumite puncte de vedere, sau la un moment dat, nu are niciun sens să discutăm acele detalii în public, faţă de prieteni, colegi, familia extinsă etc. Practic atunci când discutăm public ceva din relaţia noastră, nu realizăm că de fapt noi suntem cei care ne-am ales partenerul. Este posibil să ne trezim că ne vorbim partenerul de rău în faţa părinţilor nostri, a rudelor, a socrilor chiar, etc. Practic ne jignim singuri în public arătând cât de idioţi suntem de fiecare dată când dezvăluim în public un anumit inconvenient pe ca