Treceți la conținutul principal

Cate ore dormi pe noapte?
Astăzi am pus în balanţă ce intenţionez să mai creez în viaţa mea profesională, respectiv personală şi cum să le balansez pe amândouă astfel încât să fiu cât mai productivă, timpul jucând un rol primordial în acest demers.

Am întrebat mai multe femei şi mame la ce oră se trezesc ele dimineaţa, pentru că am observat că în general femeile de succes de pe glob, declară că ele dorm între 3 şi 5 ore pe noapte reuşind să fie active pe tot parcursul zilei. M-am întrebat cum reuşesc să facă acest lucru şi am vrut să verific dacă găsesc o mamă şi femeie de carieră în acelaşi timp (nu simplu job, ci carieră) care doarme atât de puţin, să o întreb cum reuşeşte să fie activă cu atât de puţine ore de somn.

Am constatat că în general mămicile cu copii mici acasă, nu se trezesc înainte de ora 6:00 fără să fie trezite de către copil (copii). Ȋn general mi-au răspus mame care nu au un job sau mame care lucrează în ture sau se trezesc la 6:00 pentru că trebuie să meargă la serviciu după ce îşi lasă copiii la gradiniţă sau şcoală. Există şi mame care se trezesc la 5 :00, însă foarte puţine.
Ȋn căutarea mea, am fost dezamagită să constat că nu aveam să aflu care este secretul pentru a reuşi să ma trezesc mai devreme în fiecare dimineaţă pentru că nu avea cine să ma sfătuiască.  Cred ca unele persoane doar declară că se trezesc pe la ora 4:00, în realitate nefiind deloc aşa.

Tot căutând răspuns la frământările mele am găsit o declaraţie a celebrei Arianna Huffington care spune că dacă ne dorim succesul să începem să dormim mai mult.  Am început să râd în hohote, dar m-am simţit uşurată.

Trebuie să recunosc că mi-a plăcut ideea şi astfel am urmărit discursul ei până la capăt. Arianna cunoaşte foarte bine valoarea somnului întrucât a trecut prin acest experiment pe care eram şi eu pe cale să-l fac, a dormit foarte puţine ore pe noapte o perioadă de timp, pentru a avea suficient timp pentru proiectele profesionale şi a ajuns la ceea ce se numeşte <<burnout>>, a avut un accident în propriul birou, a leşinat, s-a lovit la cap de biroul ei, ş-a rupt un os al obrazului şi a avut 5 copci la ochiul drept, însă după această experienţă nefastă a realizat cât de important este somnul. Acum declară cu convingere că drumul către o viaţă mai frumoasă şi mai împlinită este acela al unui somn suficient glumind că de acum încolo va trebui să dormim la propriu pe tot parcursul drumului nostru către atingerea succesului.

Arianna povesteşte cum aflându-se la o cină de afaceri, un tip se lăuda că el dormise doar 4 ore pe noapte înainte de eveniment şi tare ar fi vrut să-i spună tipului:
<< - Dacă ai fi dormit măcar 5 ore, această cină ar fi fost mult mai interesantă !>>


De asemenea multe alte personalităţi de succes povestesc cum dormitul insuficient şi munca continuă le-au afectat sănătatea. Printre acestea se numără Jennifer Lopez care este cunoscută pentru felul în care jonglează între copiii ei şi multiplele proiecte în care se angajează, aceasta a declarat că în timpul unei filmări i-a povestit unei asistente că brusc se simţea foarte rău şi nu mai vedea nimic, şocând pe toată lumea, ulterior fiind dusă de către gărzile sale de corp la cel mai apropiat spital.

Acum sfătuieşte pe oricine să doarmă între 7 şi 9 ore pe noapte şi să se gândească că astfel are grijă de propria persoană, un sfat pe care –l voi urma şi eu.

Voi câte ore dormiţi pe noapte şi la ce oră vă treziţi dimineaţa ?


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât de greu este să fii traducător şi în special traducător de limba engleză ?Cu ce se poate confrunta un traducător şi ce "surprize" ar putea să apară?

A fi traducător nu este deloc dificil dar este nevoie de multă experienţă, de multă răbdare, lucruri care se acumulează şi se educă în timp. Încă de la început, de pe băncile şcolii trebuie să realizezi că într-adevăr ai un talent pentru limbile străine. În cazul în care nu consideri că eşti talentat cel mai bine ar fi să renunţi, oricât de dur ar părea. Fără talent nu se poate face nimic în acest domeniu. Automat faptul că ai talent te propulsează către a învăţa mai mult, mai multe limbi străine sau mult mai multe lucruri în legătură cu limbile pe care deja le cunoşti. Traducătorul începe să studieze lucruri noi şi adaptate la economia şi societatea actuală. De aici porneşte drumul traducătorului care trebuie să fie pregătit să facă faţă unei concurenţe dure, in special dacă vorbeşte o limbă de circulaţie internaţională cum ar fi limba engleză de exemplu care se studiază peste tot şi pe care toată lumea are impresia că o cunoaşte, chiar şi clienţii care îşi dau documentele la tradus

Câţi bani câştigă un traducător?

Aceasta ar fi întrebarea cheie! Problema se pune cât câştigă un traducător pe lună sau pe an căci la fel ca orice alt freelancer, un traducător nu poate să ştie cu exactitate ce proiecte va primi în perioada următoare, poate doar să estimeze acest lucru, în cazul în care aşteaptă proiecte de la nişte clienţi stabili pe care i-a contractat în timp şi de care este 100% sigur, deşi totul este relativ. 6 factori generali care contribuie la un câştig semnificativ ! Câştigul lunar al traducătorului poate varia în funcţie de: 1. limba straina pe care o cunoaşte; 2. experienţa în domeniul sau domeniile în/din care traduce; 3. disponibilitatea pe care o are, timpul pe care îl poate aloca traducerilor; 4. publicitatea pe care şi-o face singur sau cu ajutor; 5. ajutorul de care poate dispune, în sensul că poate lucra în echipă cu alţi traducători pentru a putea obţine proiecte mai mari şi de lungă durată şi desigur mai bănoase; 6. materialele ajutătoare, programele

De ce să nu îţi bârfeşti partenerul de viaţă în public !

Titlul ar putea suna ca o poruncă daca ar exista <<Cele 10 porunci >> şi pentru căsătorie sau relaţii. Nu îţi poţi jigni partenerul în public. De ce? Nu pentru că îl poţi face să sufere, deşi o faci, ci pentru că prin jignirea pe care i-o aduci (critica facută în mod public), denigrezi relaţia în care te afli în mod voluntar (atenţie VOLUNTAR), deci neobligat de nimeni. Chiar dacă avem motive întemeiate să nu ne placă partenerul nostru din anumite puncte de vedere, sau la un moment dat, nu are niciun sens să discutăm acele detalii în public, faţă de prieteni, colegi, familia extinsă etc. Practic atunci când discutăm public ceva din relaţia noastră, nu realizăm că de fapt noi suntem cei care ne-am ales partenerul. Este posibil să ne trezim că ne vorbim partenerul de rău în faţa părinţilor nostri, a rudelor, a socrilor chiar, etc. Practic ne jignim singuri în public arătând cât de idioţi suntem de fiecare dată când dezvăluim în public un anumit inconvenient pe ca