Treceți la conținutul principal

Cate ore dormi pe noapte?
Astăzi am pus în balanţă ce intenţionez să mai creez în viaţa mea profesională, respectiv personală şi cum să le balansez pe amândouă astfel încât să fiu cât mai productivă, timpul jucând un rol primordial în acest demers.

Am întrebat mai multe femei şi mame la ce oră se trezesc ele dimineaţa, pentru că am observat că în general femeile de succes de pe glob, declară că ele dorm între 3 şi 5 ore pe noapte reuşind să fie active pe tot parcursul zilei. M-am întrebat cum reuşesc să facă acest lucru şi am vrut să verific dacă găsesc o mamă şi femeie de carieră în acelaşi timp (nu simplu job, ci carieră) care doarme atât de puţin, să o întreb cum reuşeşte să fie activă cu atât de puţine ore de somn.

Am constatat că în general mămicile cu copii mici acasă, nu se trezesc înainte de ora 6:00 fără să fie trezite de către copil (copii). Ȋn general mi-au răspus mame care nu au un job sau mame care lucrează în ture sau se trezesc la 6:00 pentru că trebuie să meargă la serviciu după ce îşi lasă copiii la gradiniţă sau şcoală. Există şi mame care se trezesc la 5 :00, însă foarte puţine.
Ȋn căutarea mea, am fost dezamagită să constat că nu aveam să aflu care este secretul pentru a reuşi să ma trezesc mai devreme în fiecare dimineaţă pentru că nu avea cine să ma sfătuiască.  Cred ca unele persoane doar declară că se trezesc pe la ora 4:00, în realitate nefiind deloc aşa.

Tot căutând răspuns la frământările mele am găsit o declaraţie a celebrei Arianna Huffington care spune că dacă ne dorim succesul să începem să dormim mai mult.  Am început să râd în hohote, dar m-am simţit uşurată.

Trebuie să recunosc că mi-a plăcut ideea şi astfel am urmărit discursul ei până la capăt. Arianna cunoaşte foarte bine valoarea somnului întrucât a trecut prin acest experiment pe care eram şi eu pe cale să-l fac, a dormit foarte puţine ore pe noapte o perioadă de timp, pentru a avea suficient timp pentru proiectele profesionale şi a ajuns la ceea ce se numeşte <<burnout>>, a avut un accident în propriul birou, a leşinat, s-a lovit la cap de biroul ei, ş-a rupt un os al obrazului şi a avut 5 copci la ochiul drept, însă după această experienţă nefastă a realizat cât de important este somnul. Acum declară cu convingere că drumul către o viaţă mai frumoasă şi mai împlinită este acela al unui somn suficient glumind că de acum încolo va trebui să dormim la propriu pe tot parcursul drumului nostru către atingerea succesului.

Arianna povesteşte cum aflându-se la o cină de afaceri, un tip se lăuda că el dormise doar 4 ore pe noapte înainte de eveniment şi tare ar fi vrut să-i spună tipului:
<< - Dacă ai fi dormit măcar 5 ore, această cină ar fi fost mult mai interesantă !>>


De asemenea multe alte personalităţi de succes povestesc cum dormitul insuficient şi munca continuă le-au afectat sănătatea. Printre acestea se numără Jennifer Lopez care este cunoscută pentru felul în care jonglează între copiii ei şi multiplele proiecte în care se angajează, aceasta a declarat că în timpul unei filmări i-a povestit unei asistente că brusc se simţea foarte rău şi nu mai vedea nimic, şocând pe toată lumea, ulterior fiind dusă de către gărzile sale de corp la cel mai apropiat spital.

Acum sfătuieşte pe oricine să doarmă între 7 şi 9 ore pe noapte şi să se gândească că astfel are grijă de propria persoană, un sfat pe care –l voi urma şi eu.

Voi câte ore dormiţi pe noapte şi la ce oră vă treziţi dimineaţa ?


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât de greu este să fii traducător şi în special traducător de limba engleză ?Cu ce se poate confrunta un traducător şi ce "surprize" ar putea să apară?

A fi traducător nu este deloc dificil dar este nevoie de multă experienţă, de multă răbdare, lucruri care se acumulează şi se educă în timp. Încă de la început, de pe băncile şcolii trebuie să realizezi că într-adevăr ai un talent pentru limbile străine. În cazul în care nu consideri că eşti talentat cel mai bine ar fi să renunţi, oricât de dur ar părea. Fără talent nu se poate face nimic în acest domeniu. Automat faptul că ai talent te propulsează către a învăţa mai mult, mai multe limbi străine sau mult mai multe lucruri în legătură cu limbile pe care deja le cunoşti. Traducătorul începe să studieze lucruri noi şi adaptate la economia şi societatea actuală. De aici porneşte drumul traducătorului care trebuie să fie pregătit să facă faţă unei concurenţe dure, in special dacă vorbeşte o limbă de circulaţie internaţională cum ar fi limba engleză de exemplu care se studiază peste tot şi pe care toată lumea are impresia că o cunoaşte, chiar şi clienţii care îşi dau documentele la tradus.…

Ce semnificaţie are Halloween şi de unde provine?

O mică lecţie de istorie…
Halloween-ul este o sărbătoare celebrată în fiecare an la data de 31 octombrie. Tradiția își are originea în vechiul festival celtic al Samhainului, atunci când oamenii aprindeau focuri de tabară și purtau costume pentru a îndepărta fantomele. Un aspect important este faptul că se consideră o sărbătoare creştină pentru că în secolul al VIII-lea, Papa Grigorie al III-lea a proclamat data de 1 noiembrie, ca fiind data la care vor onora toți sfinții. Curând, Ziua tuturor sfinților a încorporat unele dintre tradițiile lui Samhain. La începuturi era cunoscută sub numele de All Hallows Eve, iar mai târziu sub denumirea de Halloween. De-a lungul timpului, Halloween-ul a evoluat într-o zi de activități precum cele de trick-or-treating (de genul ne daţi ori nu ne daţi mioritic), cioplit felinare de tip (jack-o-lantern) adică dovlecei scobiţi la interior cu lumânare în mijloc, adunări festive, costume și dulciuri.
Originile Halloween-ului datează de la vechiul festival …

Se tem românii de Halloween ? BAU

Sau aş putea spune: Cand însuşi Halloween-ul sperie românii fără să mai fie nevoie de monştrii şi altceva înfricoşator. Halloween pe undeva e un fel de "Ucigă-l toaca".
M-am documentat puţin zilele trecute şi am ajuns la concluzia că mulţi români se tem de Halloween, nu cunosc semnificaţia exactă a acestei sărbători şi nu îşi doresc să afle mai multe amănunte.

Este adevărat că în România nu avem cadrul mental şi organizatoric pentru această sărbătoare, adică nu ne putem duce la vecinii din cartierul nostru cu coşuleţul cerându-le să ne dea bomboane, oricât de frumos ne-am costuma noi. Oamenii nu sunt pregătiţi să ne servească copiii cu bomboane, ba mai mult mulţi dintre ei (cei de la oraş) nici nu ar deschide uşa.
<<Şi atunci cum să-i spun eu copilului că la noi este Halloween-ul şi sărbătorim, ar întreba unii...>>.
Este foarte adevărat că nu avem nici atmosfera tipică pentru această sărbătoare, (poate doar dacă mergem în Hipermarketuri unde se află produse specifice…