Treceți la conținutul principal

Cine are încredere în Black Friday ?


Iată că urmează o nouă etapă a acestui eveniment mult aşteptat de către români, când toate buzunarele şi rafturile (fizice sau virtuale) se golesc.
Este "Sărbătoarea Black Friday" ceva mai aşteptată la noi în ţară decât Sf. Ion, Sf. Andrei şi Sf. Maria la un loc; Data oficială este pe 29 noiembrie însă la noi în ţară, unele magazine online încep ofertele de Black Friday pe 15 noiembrie, furând startul cu două săptămâni înainte.
Lumea îşi pregăteşte bugetul tot anul pentru cumpărăturile de Black Friday.

Este acea vinere neagră în care oamenii se calcă în picioare pentru branduri cu nume răsunătoare sau mai rău, pentru o tigaie, o eşarfă, sau pentru o pungă cu orez. Dacă stai să priveşti din afară toată agitaţia şi tot furnicarul care se învârteşte în jurul vinerei negre, nu are cum să nu ţi se pară ridicolă toată alergătura asta, dar stai, că şi tu eşti prins în ea, deci deja ţi se pare ceva firesc.
Am trecut şi eu prin asta, şi încă nu m-am lăsat de "meserie" în totalitate, dar să zicem că nu-i mai dau atâta importanţă, sau că sunt mai precaută cu ofertele prezentate şi că analizez din timp preţurile expuse.
La noi este o modă să se umfle preţurile în magazine online sau fizice, înainte de Black Friday.
Trebuie să recunosc că există şi oferte adevărate, tentante şi corecte însă trebuie să ştii preţurile dinainte ca să fii convins că  merită să cumperi sau nu în vinerea neagră, la preţul din ofertă.
Cel mai indicat ar fi să ne pregătim o listă cu lucrurile de care avem nevoie, să verificăm preţurile din magazine, să le comparăm între ele pe site-uri ca price.ro sau compari.ro (nu fac publicitate, e doar un pont), să ne notăm unde am văzut cel mai mic preţ, iar când va fi oferta de Black Friday să vedem dacă produsele dorite se găsesc la preţuri mai avantajoase decât cele pe care le ştiam noi cu două săptămâni mai devreme.

Pentru această zi ar fi indicat să avem un buget stabilit dinainte şi să ştim exact ce dorim să achiziţionăm altfel putem cădea cu uşurinţă în capcana shoppingului exagerat şi ne putem trezi că vom cheltui şi banii pe care nu-i avem. Ȋn anii trecuţi mi-am făcut stocul de produse de îngrijire personală să am până în 2021, iar anul acesta am planificat achiziţionarea unui aragaz şi a unui frigider mai mare. Să sperăm că voi găsi ceea ce caut.
Voi ce vă doriţi de Black Friday, haine, bijuterii, electrocasnice?
V-aţi făcut o listă cu tot ce aveţi nevoie ? Ce articole cuprinde lista voastră, ce branduri (dacă este cazul) ?Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât de greu este să fii traducător şi în special traducător de limba engleză ?Cu ce se poate confrunta un traducător şi ce "surprize" ar putea să apară?

A fi traducător nu este deloc dificil dar este nevoie de multă experienţă, de multă răbdare, lucruri care se acumulează şi se educă în timp. Încă de la început, de pe băncile şcolii trebuie să realizezi că într-adevăr ai un talent pentru limbile străine. În cazul în care nu consideri că eşti talentat cel mai bine ar fi să renunţi, oricât de dur ar părea. Fără talent nu se poate face nimic în acest domeniu. Automat faptul că ai talent te propulsează către a învăţa mai mult, mai multe limbi străine sau mult mai multe lucruri în legătură cu limbile pe care deja le cunoşti. Traducătorul începe să studieze lucruri noi şi adaptate la economia şi societatea actuală. De aici porneşte drumul traducătorului care trebuie să fie pregătit să facă faţă unei concurenţe dure, in special dacă vorbeşte o limbă de circulaţie internaţională cum ar fi limba engleză de exemplu care se studiază peste tot şi pe care toată lumea are impresia că o cunoaşte, chiar şi clienţii care îşi dau documentele la tradus

Câţi bani câştigă un traducător?

Aceasta ar fi întrebarea cheie! Problema se pune cât câştigă un traducător pe lună sau pe an căci la fel ca orice alt freelancer, un traducător nu poate să ştie cu exactitate ce proiecte va primi în perioada următoare, poate doar să estimeze acest lucru, în cazul în care aşteaptă proiecte de la nişte clienţi stabili pe care i-a contractat în timp şi de care este 100% sigur, deşi totul este relativ. 6 factori generali care contribuie la un câştig semnificativ ! Câştigul lunar al traducătorului poate varia în funcţie de: 1. limba straina pe care o cunoaşte; 2. experienţa în domeniul sau domeniile în/din care traduce; 3. disponibilitatea pe care o are, timpul pe care îl poate aloca traducerilor; 4. publicitatea pe care şi-o face singur sau cu ajutor; 5. ajutorul de care poate dispune, în sensul că poate lucra în echipă cu alţi traducători pentru a putea obţine proiecte mai mari şi de lungă durată şi desigur mai bănoase; 6. materialele ajutătoare, programele

De ce să nu îţi bârfeşti partenerul de viaţă în public !

Titlul ar putea suna ca o poruncă daca ar exista <<Cele 10 porunci >> şi pentru căsătorie sau relaţii. Nu îţi poţi jigni partenerul în public. De ce? Nu pentru că îl poţi face să sufere, deşi o faci, ci pentru că prin jignirea pe care i-o aduci (critica facută în mod public), denigrezi relaţia în care te afli în mod voluntar (atenţie VOLUNTAR), deci neobligat de nimeni. Chiar dacă avem motive întemeiate să nu ne placă partenerul nostru din anumite puncte de vedere, sau la un moment dat, nu are niciun sens să discutăm acele detalii în public, faţă de prieteni, colegi, familia extinsă etc. Practic atunci când discutăm public ceva din relaţia noastră, nu realizăm că de fapt noi suntem cei care ne-am ales partenerul. Este posibil să ne trezim că ne vorbim partenerul de rău în faţa părinţilor nostri, a rudelor, a socrilor chiar, etc. Practic ne jignim singuri în public arătând cât de idioţi suntem de fiecare dată când dezvăluim în public un anumit inconvenient pe ca