Treceți la conținutul principal

Cine are încredere în Black Friday ?


Iată că urmează o nouă etapă a acestui eveniment mult aşteptat de către români, când toate buzunarele şi rafturile (fizice sau virtuale) se golesc.
Este "Sărbătoarea Black Friday" ceva mai aşteptată la noi în ţară decât Sf. Ion, Sf. Andrei şi Sf. Maria la un loc; Data oficială este pe 29 noiembrie însă la noi în ţară, unele magazine online încep ofertele de Black Friday pe 15 noiembrie, furând startul cu două săptămâni înainte.
Lumea îşi pregăteşte bugetul tot anul pentru cumpărăturile de Black Friday.

Este acea vinere neagră în care oamenii se calcă în picioare pentru branduri cu nume răsunătoare sau mai rău, pentru o tigaie, o eşarfă, sau pentru o pungă cu orez. Dacă stai să priveşti din afară toată agitaţia şi tot furnicarul care se învârteşte în jurul vinerei negre, nu are cum să nu ţi se pară ridicolă toată alergătura asta, dar stai, că şi tu eşti prins în ea, deci deja ţi se pare ceva firesc.
Am trecut şi eu prin asta, şi încă nu m-am lăsat de "meserie" în totalitate, dar să zicem că nu-i mai dau atâta importanţă, sau că sunt mai precaută cu ofertele prezentate şi că analizez din timp preţurile expuse.
La noi este o modă să se umfle preţurile în magazine online sau fizice, înainte de Black Friday.
Trebuie să recunosc că există şi oferte adevărate, tentante şi corecte însă trebuie să ştii preţurile dinainte ca să fii convins că  merită să cumperi sau nu în vinerea neagră, la preţul din ofertă.
Cel mai indicat ar fi să ne pregătim o listă cu lucrurile de care avem nevoie, să verificăm preţurile din magazine, să le comparăm între ele pe site-uri ca price.ro sau compari.ro (nu fac publicitate, e doar un pont), să ne notăm unde am văzut cel mai mic preţ, iar când va fi oferta de Black Friday să vedem dacă produsele dorite se găsesc la preţuri mai avantajoase decât cele pe care le ştiam noi cu două săptămâni mai devreme.

Pentru această zi ar fi indicat să avem un buget stabilit dinainte şi să ştim exact ce dorim să achiziţionăm altfel putem cădea cu uşurinţă în capcana shoppingului exagerat şi ne putem trezi că vom cheltui şi banii pe care nu-i avem. Ȋn anii trecuţi mi-am făcut stocul de produse de îngrijire personală să am până în 2021, iar anul acesta am planificat achiziţionarea unui aragaz şi a unui frigider mai mare. Să sperăm că voi găsi ceea ce caut.
Voi ce vă doriţi de Black Friday, haine, bijuterii, electrocasnice?
V-aţi făcut o listă cu tot ce aveţi nevoie ? Ce articole cuprinde lista voastră, ce branduri (dacă este cazul) ?Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât de greu este să fii traducător şi în special traducător de limba engleză ?Cu ce se poate confrunta un traducător şi ce "surprize" ar putea să apară?

A fi traducător nu este deloc dificil dar este nevoie de multă experienţă, de multă răbdare, lucruri care se acumulează şi se educă în timp. Încă de la început, de pe băncile şcolii trebuie să realizezi că într-adevăr ai un talent pentru limbile străine. În cazul în care nu consideri că eşti talentat cel mai bine ar fi să renunţi, oricât de dur ar părea. Fără talent nu se poate face nimic în acest domeniu. Automat faptul că ai talent te propulsează către a învăţa mai mult, mai multe limbi străine sau mult mai multe lucruri în legătură cu limbile pe care deja le cunoşti. Traducătorul începe să studieze lucruri noi şi adaptate la economia şi societatea actuală. De aici porneşte drumul traducătorului care trebuie să fie pregătit să facă faţă unei concurenţe dure, in special dacă vorbeşte o limbă de circulaţie internaţională cum ar fi limba engleză de exemplu care se studiază peste tot şi pe care toată lumea are impresia că o cunoaşte, chiar şi clienţii care îşi dau documentele la tradus.…

Ce semnificaţie are Halloween şi de unde provine?

O mică lecţie de istorie…
Halloween-ul este o sărbătoare celebrată în fiecare an la data de 31 octombrie. Tradiția își are originea în vechiul festival celtic al Samhainului, atunci când oamenii aprindeau focuri de tabară și purtau costume pentru a îndepărta fantomele. Un aspect important este faptul că se consideră o sărbătoare creştină pentru că în secolul al VIII-lea, Papa Grigorie al III-lea a proclamat data de 1 noiembrie, ca fiind data la care vor onora toți sfinții. Curând, Ziua tuturor sfinților a încorporat unele dintre tradițiile lui Samhain. La începuturi era cunoscută sub numele de All Hallows Eve, iar mai târziu sub denumirea de Halloween. De-a lungul timpului, Halloween-ul a evoluat într-o zi de activități precum cele de trick-or-treating (de genul ne daţi ori nu ne daţi mioritic), cioplit felinare de tip (jack-o-lantern) adică dovlecei scobiţi la interior cu lumânare în mijloc, adunări festive, costume și dulciuri.
Originile Halloween-ului datează de la vechiul festival …

TO DO LIST pentru 2019 sau planurile pe care ni le facem la începutul fiecărui an

TO DO LIST pentru 2019 sau planurile pe care ni le facem la începutul fiecărui an
Un an nou fericit !
La multi ani !
Nu pot să nu constat în fiecare zi de 1 ianuarie, o anumită vibraţie a zilei, cum ar spune Neti Sandu. Ziua de 1 ianuarie are ceva magic. Mai întâi în felul în care debutează: cu artificii, sărutări şi voie bună şi cu mahmureala de după somn, sau dacă nu e mahmureală cu siguranţă este un pic de ameţeală îmbătată în fericirea şi speranţa că anul următor va fi mult mai bun, mult mai uşor de suportat şi mult mai îmbelşugat (în ordinea asta). Cu toate că este deja un obicei format al persoanelor aflate în segmental meu de vârstă (35) să-şi facă un plan elaborat al anului care va urma, în opinia unora această practică ar fi ceva banal, nerealist şi plin de vise. Ei bine de data aceasta prefer să fiu acest [Gică Contra] care şi-a făcut deja planul pentru 2019 (încă de la începutul lunii decembrie).      De ce ?     Pentru că aşezându-mi pe hârtie scopurile, gândurile, visele, sper…