Treceți la conținutul principal

De ce TREBUIE să stăm acasă neapărat !


Zilele acestea panica şi anxietatea s-au instalat mişeleste în corpul şi mintea unui mare număr de oameni de pe GLOB. Chiar acum 2 săptămâni îmi spunea moşica mea (sora tatălui meu), care este medic de familie, că la uşa ei apar acum foarte multe persoane cu dureri de cap, tensiune mărită şi tot felul de reacţii urâte cauzate de panică. 
Este clar că toată această pandemie este cât se poate de serioasă, nefiind nimic fabricat, fake şi neadevărat în legătură cu existenţa acesteia.

Se pare insa că unii s-au săturat să aştepte cuminţi în casele lor şi mintea acestora a început să fabrice tot felul de scenarii doar de dragul click bait-urilor, like-urilor şi followerilor. Lumea încearcă să găsească o explicaţie şi o scăpare din case (captivitate pentru ei) în acelaşi timp, imprăştiind vestea că această pandemie nu este decât o manipulare, că vor să ne extermine, că guvernele mint, că statisticile mint, sau mai mult, că urmează să ne vaccineze şi să ne omoare în masă, ba că prin introducerea 5G-ului, ba că vin americanii peste noi înarmaţi până în dinţi să ne extermine. Mintea odihnită din lipsă de preocupare, poate inventa mult mai mult decât atât, în următoarea perioadă de plictiseală pentru unii.

Credeţi că acel CINEVA care ar vrea să ne omoare nu ar avea familie, prieteni, persoane iubite expuse acestor nenorociri. Nu i-ar afecta şi pe ei toate aceste catastrofe? Nu le-ar fi în pericol propria viaţă? Sau cum ar mai fi ei bogaţi dacă nu ar mai exista săracii (noi ăştia oropsiţii pe care ar vrea chipurile să ne extermine). Cu cine s-ar mai compara bogăţia? Nu ar mai avea raportare sau termen de comparaţie, nu ar mai fi nici bogaţii, bogaţi.

Oameni buni, acest Covid 19 este cât se poate de real şi de periculos. Celor pentru care propria lor viaţă nu înseamnă mare lucru, le-aş spune să-şi facă un exerciţiu de conştiinţă şi să se gândească măcar la vieţile semenilor lor, sau ale persoanelor dragi.

Zi de zi aflăm din mass-media câţi oameni s-au îmbolnăvit în ţară şi pe glob, chiar credeţi că toată lumea minte? Poate aţi citit ce se întâmplă prin Italia, că în spitale se aude cum sună telefoanele sutelor de morţi înveliţi care urmează să fie duşi la incinerat. De ce credeţi că şi-au dat demisia unii medici de la noi, pentru că urma o misiune, uşoară şi ireală?

Până şi Trump se teme în prezent văzând cât de mult s-a răspândit pandemia pe teritoriul Statelor Unite tocmai pentru că nu i-a dat prea mare atenţie acestei pandemii, până când nu a realizat că cei mai mulţi bolnavi au fost în New York, acolo unde este "crema" afacerilor şi probabil în mare parte prietenii şi partenerii săi de afaceri. Nu trebuie să aşteptăm să ni se îmbolnăvească o persoană dragă ca să ne temem cu adevărat de Covid 19, probabil ar fi cea mai mare prostie, înseamnă că şi noi am putea fi infectaţi din moment ce este vorba despre o persoană apropiată nouă.

Este dureros să păstrăm distanţa unii faţă de alţii. Ştiu... când a venit moşica mea (am specificat mai sus că este doctor) la mine să ne vedem după aproape un an, a fost în trecere şi am stat la 2 metri una de cealalată. Stiţi cât poate fi de dureros să nu poţi să te pupi sau să te îmbrăţişezi cu o persoană dragă?
Da, sunt convinsă că știți. Cu toţii am cunoscut asta acum. Este greu pentru că suntem fiinţe sociale, ne iubim, ne admirăm.

Tocmai pentru că suntem conştienţi de gravitatea problemelor haideţi să mai rezistăm o vreme în case, să ne ocupăm timpul, să şi învăţăm poate ceva, un curs online, citim o carte etc. Să nu aglomerăm spitalele şi să fie nevoiţi doctorii să-i trateze doar pe unii şi pe alţii nu, pe motiv că au peste 60 de ani şi nu ar avea prioritate, să nu ajungem acolo. Haideţi să rămânem optimiști, şi să nu ne riscăm viaţa noastră şi pe cea a celorlalţi. Staţi acasă! Doar aşa- <<totul va fi bine!>>
Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât de greu este să fii traducător şi în special traducător de limba engleză ?Cu ce se poate confrunta un traducător şi ce "surprize" ar putea să apară?

A fi traducător nu este deloc dificil dar este nevoie de multă experienţă, de multă răbdare, lucruri care se acumulează şi se educă în timp. Încă de la început, de pe băncile şcolii trebuie să realizezi că într-adevăr ai un talent pentru limbile străine. În cazul în care nu consideri că eşti talentat cel mai bine ar fi să renunţi, oricât de dur ar părea. Fără talent nu se poate face nimic în acest domeniu. Automat faptul că ai talent te propulsează către a învăţa mai mult, mai multe limbi străine sau mult mai multe lucruri în legătură cu limbile pe care deja le cunoşti. Traducătorul începe să studieze lucruri noi şi adaptate la economia şi societatea actuală. De aici porneşte drumul traducătorului care trebuie să fie pregătit să facă faţă unei concurenţe dure, in special dacă vorbeşte o limbă de circulaţie internaţională cum ar fi limba engleză de exemplu care se studiază peste tot şi pe care toată lumea are impresia că o cunoaşte, chiar şi clienţii care îşi dau documentele la tradus.…

Ce semnificaţie are Halloween şi de unde provine?

O mică lecţie de istorie…
Halloween-ul este o sărbătoare celebrată în fiecare an la data de 31 octombrie. Tradiția își are originea în vechiul festival celtic al Samhainului, atunci când oamenii aprindeau focuri de tabară și purtau costume pentru a îndepărta fantomele. Un aspect important este faptul că se consideră o sărbătoare creştină pentru că în secolul al VIII-lea, Papa Grigorie al III-lea a proclamat data de 1 noiembrie, ca fiind data la care vor onora toți sfinții. Curând, Ziua tuturor sfinților a încorporat unele dintre tradițiile lui Samhain. La începuturi era cunoscută sub numele de All Hallows Eve, iar mai târziu sub denumirea de Halloween. De-a lungul timpului, Halloween-ul a evoluat într-o zi de activități precum cele de trick-or-treating (de genul ne daţi ori nu ne daţi mioritic), cioplit felinare de tip (jack-o-lantern) adică dovlecei scobiţi la interior cu lumânare în mijloc, adunări festive, costume și dulciuri.
Originile Halloween-ului datează de la vechiul festival …

Se tem românii de Halloween ? BAU

Sau aş putea spune: Cand însuşi Halloween-ul sperie românii fără să mai fie nevoie de monştrii şi altceva înfricoşator. Halloween pe undeva e un fel de "Ucigă-l toaca".
M-am documentat puţin zilele trecute şi am ajuns la concluzia că mulţi români se tem de Halloween, nu cunosc semnificaţia exactă a acestei sărbători şi nu îşi doresc să afle mai multe amănunte.

Este adevărat că în România nu avem cadrul mental şi organizatoric pentru această sărbătoare, adică nu ne putem duce la vecinii din cartierul nostru cu coşuleţul cerându-le să ne dea bomboane, oricât de frumos ne-am costuma noi. Oamenii nu sunt pregătiţi să ne servească copiii cu bomboane, ba mai mult mulţi dintre ei (cei de la oraş) nici nu ar deschide uşa.
<<Şi atunci cum să-i spun eu copilului că la noi este Halloween-ul şi sărbătorim, ar întreba unii...>>.
Este foarte adevărat că nu avem nici atmosfera tipică pentru această sărbătoare, (poate doar dacă mergem în Hipermarketuri unde se află produse specifice…