Treceți la conținutul principal

Recomandare film serial : The Big Bang Theory
Daca nu ştiţi ce comedii să mai vedeţi să uitaţi de Covid-ul ăsta care ne ţine în case, am o recomandare pentru voi, mai degrabă pentru milenarii ca şi mine. Eu am descoperit de curând "The Big Bang Theory", un serial de comedie de mare succes în America, foarte premiat şi îndrăgit de public. Spre ruşinea mea l-am descoperit de curând deşi el are câţiva ani, şi m-am îndrăgostit de toate personajele serialului. Serialul este scris de o întreagă armată de scriitori, are 12 sezoane, iar actorii sunt incredibil de talentaţi în ale comediei.
Voi face un top al preferinţei mele faţă de cele 7 personaje principale, deşi îmi plac toate. Toţi sunt tocilari cu diplomă, în afară de Penny.
Sheldon este personajul principal în jurul căruia se învârteşte acţiunea, însă nu este pe locul 1 pentru mine.

Hai să vedem:
Locul 7 îl ocupă Leonard, prietenul şi apoi soţul lui Penny. Este doctor fizician experimentalist, în ştiinţă şi pe parcursul serialului are o relaţie schimbătoare cu Penny, dar şi cu alte femei. Este îngerul păzitor al lui Sheldon.

Locul 6 - Amy devine prietena lui Sheldon, exact varianta feminină a sa. Adică atât de tocilară încât nicio altă plăcere nu-şi are locul în viaţa sa în afară de neurologie. Cu toate acestea îl iubeşte pe Sheldon şi îl ajută să se cunoască în relaţia cu o femeie, ba chiar îl ia şi de barbat în final.

Locul 5 - Penny este partea frumoasă şi feminină a serialului, draguţă şi săritoare, dar care cu greu îi înţelege pe tocilarii din jurul ei tocmai pentru că ea nu este unul dintre ei. Este clasica chelneriţă care îşi doreşte să devină actriţă. Relaţia sa cu Leonard este un fel de du-te vino, plină de cereri de căsătorie, când din partea lui când din partea ei, şi multe despărţiri.

Locul 4 - Raj este un indian care nu poate vorbi cu femeile atrăgătoare. Este la fel de tocilar. Nu ştie să le "vrăjească" iar când reuşeşte acest lucru, devine un eveniment pentru prietenii săi. Este cel mai bun prieten al lui Howard, sunt atât de prieteni încât ceilalţi pot înţelege greşit relaţia lor.

Locul 3 - Sheldon este epicentrul, în jurul lui oscilează celelalte personaje. Este un geniu cu un IQ peste 187, fizician teoretician, ca şi Einstein, este infatuat pentru acest lucru şi nu se sfieşte să o arate, însă nu se poate adapta social. Prietenii săi (în special Leonard) sunt alături de el în situații în care este pe punctul de a gafa, şi îl iartă mereu pentru această dizabilitate, care de multe ori devine ofensatoare.

Locul 2 - Bernadette este prietena apoi soţia lui Howard şi doctor în microbiologie, o tipă micuţă dar foarte ţâfnoasă şi gata să-ţi sară la gât dacă ai supărat-o. Ȋl conduce pe Howard la fel cum face şi mama acestuia, creînd situaţii amuzante împreună cu Howard şi cu ceilalţi.

Locul 1- îl ocupă Howard, un inginer şi astronaut, la fel de tocilar ca şi ceilalţi, dar cu un talent incredibil de a-i imita pe alţii. O imită pe mama lui care îl ţine sub papuc, pe Bernadette şi chiar câţiva actori de la Hollywood: Nicholas Cage, Al Pacino etc.
Personajul este foarte haios prin mişcarile sale amuzante, modul de a merge, de a se amuza pe seama sa, tehnicile lui de agăţare depăşite, care e clar că sunt ale unui tocilar, frizura de tip Beatles, şi hainele foarte colorate, trezind râsul chiar şi prin simpla prezenţă fizică.

Toate personajele conturează ridicolul în umor şi reuşesc să te atragă prin chimia dintre ele. Ai senzaţia că ai ce învăţa de la ei pentru că toţi sunt tocilari cu doctorate, în afară de Howard care are doar masterat (lucru care i se aminteşte mereu), însă nu este cazul, nu veţi învăţa fizică sau microbiologie, dar veţi râde cu gura până la urechi, considerând personajele chiar membrii familiei voastre.
Ȋncercaţi să savuraţi acest serial, cu siguranţă va crea dependenţă şi eventual veţi putea face şi voi un top al personajelor din serial.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât de greu este să fii traducător şi în special traducător de limba engleză ?Cu ce se poate confrunta un traducător şi ce "surprize" ar putea să apară?

A fi traducător nu este deloc dificil dar este nevoie de multă experienţă, de multă răbdare, lucruri care se acumulează şi se educă în timp. Încă de la început, de pe băncile şcolii trebuie să realizezi că într-adevăr ai un talent pentru limbile străine. În cazul în care nu consideri că eşti talentat cel mai bine ar fi să renunţi, oricât de dur ar părea. Fără talent nu se poate face nimic în acest domeniu. Automat faptul că ai talent te propulsează către a învăţa mai mult, mai multe limbi străine sau mult mai multe lucruri în legătură cu limbile pe care deja le cunoşti. Traducătorul începe să studieze lucruri noi şi adaptate la economia şi societatea actuală. De aici porneşte drumul traducătorului care trebuie să fie pregătit să facă faţă unei concurenţe dure, in special dacă vorbeşte o limbă de circulaţie internaţională cum ar fi limba engleză de exemplu care se studiază peste tot şi pe care toată lumea are impresia că o cunoaşte, chiar şi clienţii care îşi dau documentele la tradus.…

Ce semnificaţie are Halloween şi de unde provine?

O mică lecţie de istorie…
Halloween-ul este o sărbătoare celebrată în fiecare an la data de 31 octombrie. Tradiția își are originea în vechiul festival celtic al Samhainului, atunci când oamenii aprindeau focuri de tabară și purtau costume pentru a îndepărta fantomele. Un aspect important este faptul că se consideră o sărbătoare creştină pentru că în secolul al VIII-lea, Papa Grigorie al III-lea a proclamat data de 1 noiembrie, ca fiind data la care vor onora toți sfinții. Curând, Ziua tuturor sfinților a încorporat unele dintre tradițiile lui Samhain. La începuturi era cunoscută sub numele de All Hallows Eve, iar mai târziu sub denumirea de Halloween. De-a lungul timpului, Halloween-ul a evoluat într-o zi de activități precum cele de trick-or-treating (de genul ne daţi ori nu ne daţi mioritic), cioplit felinare de tip (jack-o-lantern) adică dovlecei scobiţi la interior cu lumânare în mijloc, adunări festive, costume și dulciuri.
Originile Halloween-ului datează de la vechiul festival …

Se tem românii de Halloween ? BAU

Sau aş putea spune: Cand însuşi Halloween-ul sperie românii fără să mai fie nevoie de monştrii şi altceva înfricoşator. Halloween pe undeva e un fel de "Ucigă-l toaca".
M-am documentat puţin zilele trecute şi am ajuns la concluzia că mulţi români se tem de Halloween, nu cunosc semnificaţia exactă a acestei sărbători şi nu îşi doresc să afle mai multe amănunte.

Este adevărat că în România nu avem cadrul mental şi organizatoric pentru această sărbătoare, adică nu ne putem duce la vecinii din cartierul nostru cu coşuleţul cerându-le să ne dea bomboane, oricât de frumos ne-am costuma noi. Oamenii nu sunt pregătiţi să ne servească copiii cu bomboane, ba mai mult mulţi dintre ei (cei de la oraş) nici nu ar deschide uşa.
<<Şi atunci cum să-i spun eu copilului că la noi este Halloween-ul şi sărbătorim, ar întreba unii...>>.
Este foarte adevărat că nu avem nici atmosfera tipică pentru această sărbătoare, (poate doar dacă mergem în Hipermarketuri unde se află produse specifice…