Treceți la conținutul principal

Cum să-ţi faci planul pentru un 2021 de succes

 


Poate nu ştii, dar marii oameni de succes îşi setează un scop (sau mai multe), înainte de a reuşi să-şi îndeplinească ceea ce şi-au propus, şi îşi creeaza diverse strategii în jurul acelui scop pentru a-l atinge exact aşa cum îşi doresc.

Cu toţii avem scopuri de îndeplinit însă unii dintre noi nu ştiu să-şi facă un plan pentru a ajunge la atingerea scopului. Putem avea mai multe scopuri de atins, dar pentru a avea cele mai bune rezultate trebuie să ne setăm scopul cel MARE.

Aşadar vom împărti acel scop MARE şi-l vom structura ca pe o întrebare:

De ex: Cum aş putea să câştig 10.000 de euro în cele 12 luni ale anului 2021?

Şi de aici se nasc răspunsurile la această întrebare, răspunsuri pe care trebuie să ni le dăm singuri. Vom scrie 20 de răspunsuri la întrebarea pusă tot de noi (întrebare care cuprinde scopul nostru), vom încerca să ne punem creierul la treabă şi să venim singuri cu răspunsurile. Acest lucru ne forţează să gândim foarte intens, să ne framântăm chiar şi pe parcursul mai multor zile, până venim cu 20 de răspunsuri la întrebarea formulată.

Exemplu de răspunsuri la întrebarea:

 << Cum aş putea să câştig 10.000 de euro în cele 12 luni ale anului 2021?>>

1)      Voi lucra mai eficient, iar într-un timp foarte scurt voi putea cuprinde mai multe activităţi.

2)      Voi lucra mai multe ore, voi aloca pentru lucru orele pe care le-aş petrece uitându-mă pe youtube la alţii de exemplu sau la filme.

3)      Voi cauta un job nou part-time, fie de acasă fie unul care să necesite prezenţa mea fizică, o oportunitate pe care o voi căuta eu pe internet.

4)      Voi citi o carte despre cum să fac vânzări (să-mi pot vinde rapid produsul sau serviciile).

5)      Voi fi disciplinat (ă) cu actele firmei, voi păstra ordine în lucrurile cu care lucrez, voi evita haosul.

6)      Voi căuta metode noi, multiple de a face bani în aceste 12 luni.

7)      Voi vinde ceva ce posed deja şi de care nu mai am nevoie.

 

Şi îti vei completa lista personală până vei ajunge la 20 sau desigur, vei putea depăşi această listă dacă este cazul; însă trebuie să depui un efort pentru a ajunge cel puţin la 20 de răspunsuri pentru a avea succes.

 

Exemple de întrebări pe care să ţi le pui în funcţie de scopul pe care îl ai:

Cum să învăţ limba engleză? Cum să îmi disciplinez copilul care nu mă mai ascultă? Cum să scriu o carte şi să o public? Cum să fiu un soţ (soţie) mai bun (ă)? Cum să îmi găsesc un anumit job? Cum să slăbesc ? Cum să fac gimnastică, ce tipuri de exerciţii trebuie să fac pentru anumite părţi ale corpului pe care doresc să le îmbunătăţesc? C ear trebui sa fac pentru o viaţă sănătoasă?

Tu ce strategie foloseşti pentru a-ţi duce la îndeplinire planurile?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât de greu este să fii traducător şi în special traducător de limba engleză ?Cu ce se poate confrunta un traducător şi ce "surprize" ar putea să apară?

A fi traducător nu este deloc dificil dar este nevoie de multă experienţă, de multă răbdare, lucruri care se acumulează şi se educă în timp. Încă de la început, de pe băncile şcolii trebuie să realizezi că într-adevăr ai un talent pentru limbile străine. În cazul în care nu consideri că eşti talentat cel mai bine ar fi să renunţi, oricât de dur ar părea. Fără talent nu se poate face nimic în acest domeniu. Automat faptul că ai talent te propulsează către a învăţa mai mult, mai multe limbi străine sau mult mai multe lucruri în legătură cu limbile pe care deja le cunoşti. Traducătorul începe să studieze lucruri noi şi adaptate la economia şi societatea actuală. De aici porneşte drumul traducătorului care trebuie să fie pregătit să facă faţă unei concurenţe dure, in special dacă vorbeşte o limbă de circulaţie internaţională cum ar fi limba engleză de exemplu care se studiază peste tot şi pe care toată lumea are impresia că o cunoaşte, chiar şi clienţii care îşi dau documentele la tradus

Câţi bani câştigă un traducător?

Aceasta ar fi întrebarea cheie! Problema se pune cât câştigă un traducător pe lună sau pe an căci la fel ca orice alt freelancer, un traducător nu poate să ştie cu exactitate ce proiecte va primi în perioada următoare, poate doar să estimeze acest lucru, în cazul în care aşteaptă proiecte de la nişte clienţi stabili pe care i-a contractat în timp şi de care este 100% sigur, deşi totul este relativ. 6 factori generali care contribuie la un câştig semnificativ ! Câştigul lunar al traducătorului poate varia în funcţie de: 1. limba straina pe care o cunoaşte; 2. experienţa în domeniul sau domeniile în/din care traduce; 3. disponibilitatea pe care o are, timpul pe care îl poate aloca traducerilor; 4. publicitatea pe care şi-o face singur sau cu ajutor; 5. ajutorul de care poate dispune, în sensul că poate lucra în echipă cu alţi traducători pentru a putea obţine proiecte mai mari şi de lungă durată şi desigur mai bănoase; 6. materialele ajutătoare, programele

De ce să nu îţi bârfeşti partenerul de viaţă în public !

Titlul ar putea suna ca o poruncă daca ar exista <<Cele 10 porunci >> şi pentru căsătorie sau relaţii. Nu îţi poţi jigni partenerul în public. De ce? Nu pentru că îl poţi face să sufere, deşi o faci, ci pentru că prin jignirea pe care i-o aduci (critica facută în mod public), denigrezi relaţia în care te afli în mod voluntar (atenţie VOLUNTAR), deci neobligat de nimeni. Chiar dacă avem motive întemeiate să nu ne placă partenerul nostru din anumite puncte de vedere, sau la un moment dat, nu are niciun sens să discutăm acele detalii în public, faţă de prieteni, colegi, familia extinsă etc. Practic atunci când discutăm public ceva din relaţia noastră, nu realizăm că de fapt noi suntem cei care ne-am ales partenerul. Este posibil să ne trezim că ne vorbim partenerul de rău în faţa părinţilor nostri, a rudelor, a socrilor chiar, etc. Practic ne jignim singuri în public arătând cât de idioţi suntem de fiecare dată când dezvăluim în public un anumit inconvenient pe ca