Treceți la conținutul principal

Cum își împart mamele timpul

 
Dacă esti mamă, fie ca ai un copil sau mai multi, știi deja că ești într-un  stadiu în  care ai reflexele ultradezvoltate, mintea trebuie sa acționeze repede și mâinile să  aiba o repeziciune fantastică. Știu prin ce treci, doar sunt si eu mamă de 2 copii si simt de cele mai multe ori ca a trecut ziua și parca nu am facut nimic ("doar" vase, rufe, frecat podel și geamuri, teme etc. Și  eu m-am autopedepsit crezând că nu am facut nimic când de fapt am fost o forță pentru familia mea, fără  mine nu s-ar fi putut multe și multe s-ar fi prăbușit și e ok sa spunem asta mai des, pentru că este adevărat. 

Știu cât muncești acasă si mai știu si ca ai ambitiile tale, dorintele si visurile proprii de realizat si simți că nimeni nu te înțelege si nu te ajută, si cat de tare ai vrea sa fentezi timpul sau sa te imprietenesti cu el, si nu merge, a doua zi lista ta cu lucruri de făcut, a ramas nebifata. Oare când vei termina ce ai de facut pe listă?  

Am 3 variante ajutătoare încercate de mine:

1) Programeaza-ti timpul in serii de cate 3 ore. Ex: Dimineata te ocupi de mic dejun si curatenie de la 7 - 10 apoi te apunci de munca de birou 10- 13, apoi incalzesti pranzul si te apuci sa gatesti cina 13 - 16. Orele si activitatile  le fixezi tu in functie de nevoi, si respecta neaparat orele. Asa eviti sa pierzi timp pe telefon sau in alt fel. 

2) Fixeaza-ti un singur lucru mai important de facut in fiecare zi. Respecta si ora la care-l faci, asa te pregatesti sufleteste din timp pt a-l face.  

3) Programeaza-ti ce ai de facut din timp, cu o saptamana inainte pt. urmetoarele 7 zile care urmează. Asa vei avea clar in minte ce ai de rezolvat si cand. 


Dupa cum se poate observa, nimic nu functioneaza fără un plan, un program stabilit de care sa ne tinem cu sfințenie.

Timpul ne scapa printre degente si nu ne place cand se intampla acest lucru, nu-i asa? 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cât de greu este să fii traducător şi în special traducător de limba engleză ?Cu ce se poate confrunta un traducător şi ce "surprize" ar putea să apară?

A fi traducător nu este deloc dificil dar este nevoie de multă experienţă, de multă răbdare, lucruri care se acumulează şi se educă în timp. Încă de la început, de pe băncile şcolii trebuie să realizezi că într-adevăr ai un talent pentru limbile străine. În cazul în care nu consideri că eşti talentat cel mai bine ar fi să renunţi, oricât de dur ar părea. Fără talent nu se poate face nimic în acest domeniu. Automat faptul că ai talent te propulsează către a învăţa mai mult, mai multe limbi străine sau mult mai multe lucruri în legătură cu limbile pe care deja le cunoşti. Traducătorul începe să studieze lucruri noi şi adaptate la economia şi societatea actuală. De aici porneşte drumul traducătorului care trebuie să fie pregătit să facă faţă unei concurenţe dure, in special dacă vorbeşte o limbă de circulaţie internaţională cum ar fi limba engleză de exemplu care se studiază peste tot şi pe care toată lumea are impresia că o cunoaşte, chiar şi clienţii care îşi dau documentele la tradus

Câţi bani câştigă un traducător?

Aceasta ar fi întrebarea cheie! Problema se pune cât câştigă un traducător pe lună sau pe an căci la fel ca orice alt freelancer, un traducător nu poate să ştie cu exactitate ce proiecte va primi în perioada următoare, poate doar să estimeze acest lucru, în cazul în care aşteaptă proiecte de la nişte clienţi stabili pe care i-a contractat în timp şi de care este 100% sigur, deşi totul este relativ. 6 factori generali care contribuie la un câştig semnificativ ! Câştigul lunar al traducătorului poate varia în funcţie de: 1. limba straina pe care o cunoaşte; 2. experienţa în domeniul sau domeniile în/din care traduce; 3. disponibilitatea pe care o are, timpul pe care îl poate aloca traducerilor; 4. publicitatea pe care şi-o face singur sau cu ajutor; 5. ajutorul de care poate dispune, în sensul că poate lucra în echipă cu alţi traducători pentru a putea obţine proiecte mai mari şi de lungă durată şi desigur mai bănoase; 6. materialele ajutătoare, programele

Top 5 office outfits of The Nanny

 Do you remember Nanny Fine, played  by the gorgeous Fran Drescher. Of course, we all do. But most of all we remember her sexy outfits. Here are 5 office outfits that you can wear even today in 2021. And if you can't buy them from anywhere, you can order to have them made for you, by a tailor. Have fun and be inspired!